bara-fötter-i-skogen

Vårtbehandling

En fotvårta orsakas av humant papillomavirus, HPV, och kan finnas i mer än 100 olika former vilket innebär att viruset kan orsaka olika typer av fotvårtor. Det gemensamma för alla fotvårtor är att viruset tar sig in i huden via sprickor och skärsår och leder till att keratinet hårdnar i huden. En fotvårta försvinner inte av sig själv utan behöver behandlas med medicinsk fotvård i Knivsta.

Smörj in fötterna för att förebygga fotvårtor

HPV-viruset är smittsamt och kan smitta både via direktkontakt hud mot hud eller via offentliga duschar. En obehandlad vårta kan även sprida sig till andra delar av kroppen. Fotvårtan uppstår främst på undersidan av fötterna och tårna och är, tillskillnad från vårtor på händerna, något platta. Detta beror på att de trycks in i huden på grund av kroppstyngden när du går och står, och kan orsaka obehag eller smärta.

Fotvårtor är vanligt både hos vuxna och barn, och man beräknar att alla kommer drabbas av minst en vårta under sin livsstil. Att regelbundet upprätthålla goda rutiner med fotvården hemma är ett bra steg för att förebygga fotvårtor. Då viruset tränger in i huden via sprickor och sår är det viktigt att smörja in fötterna regelbundet så att de håller sig mjuka och återfuktade.

Behandla din fotvårta direkt för att eliminera smittorisken

Vi har lång erfarenhet av fotvård i Knivsta och är stolta över att erbjuda dig en bra vårtbehandling som ger resultat. En fotvårta ser ut som en platt fläck med förhårdnad hud som kan vara mjuk i mitten och är i många fall vita med små svarta prickar. Ibland kan det dyka upp en fotvårta, men ibland kan det dyka upp ett flertal.

Då fotvårtor orsakas av HPV-virus är det viktigt att snabbt påbörja en vårtbehandling för att eliminera all smittorisk och minska obehag. Som diplomerad fotterapeut rekommenderar vi att boka tid för vårtbehandling så snart du upptäcker din vårta. Anledningen till detta är att det är enklare att bli av med en ny, inte fullt utvecklad fotvårta än en vårta som hunnit växa till sig.

fotvård-knivsta-vårtbehandling-behandla-fotvårtor

Så går en vårtbehandling till

En vårtbehandling är skonsam och går relativt snabbt beroende på hur många fotvårtor du vill behandla och hur stora dessa är. I kombination med ditt besök till vår fotvårdssalong kommer vi ge råd kring bra fotvård i Knivsta och bra fotvårdsprodukter med mjukgörande egenskaper.

  • Vi börjar behandlingen med att undersöka dina fötter för att bedöma hur många fotvårtor du har.
  • Vi avlägsnar försiktigt fotvårtans förhårdnad och applicerar en liten mängd av det vårtbehandlande medlet som verkar på djupet.
  • Vi använder endast skonsamma redskap under denna behandling som har bevisad effekt mot fotvårtor.

Så kan du förebygga fotvårtor

Det finns mycket du själv kan göra för att förebygga fotvårtor. Vi rekommenderar alltid att upprätthålla god fotvård i Knivsta för att hålla fötterna glada och återfuktade. Då HPV-viruset finns överallt är det även viktigt att vara noggrann i din hygien och hur du beter dig så att du inte blir smittad eller riskerar att smitta andra. Du kan bland annat tänka på följande:

  • Har du en fotvårta ska du undvika att röra den. Viruset kan då spridas till andra kroppsdelar.
  • Var noga med att torka fötterna efter bad eller dusch. Torka mellan tårna och smörj alltid in fötterna efteråt för att förhindra sprickor.
  • Byt strumpor varje dag.
  • Dela inte handdukar, skor eller strumpor med någon som har fotvårtor.

Bra pris på vårtbehandling

Desto tidigare du påbörjar en vårtbehandling, desto snabbare kan du bli av med besvären. Kontakta oss redan idag om du har några frågor om vår verksamhet, de produkter vi använder eller vill veta mer om vår vårtbehandling.

Som diplomerad fotterapeut är vi stolta över att erbjuda bra pris på vår vårtbehandling. Du är varmt välkommen att boka tid för kvalitativ fotvård i Knivsta och vårtbehandling. Välkommen!

Boka vårtbehandling för synliga resultat på dina fotvårtor. Skonsamt och prisvärt för dig!